Genel Başkan Yardımcısı

ANA SAYFAGenel Başkan Yardımcısı
ahmedgunesAhmed Mikdat GÜNEŞ,1970 Yılında Diyarbakır'da doğdu.İlk, Orta ve Lise yıllarında Milli Gençlik Vakfı'nda (MGV) üyelik, idarecilik ve sanatsal faaliyetlerde bulundu.Öğrenimini tamamladıktan sonra uzun yıllar ulaşım sektörü, orta ölçekli kobi işletmeciliği yaptı. 1994-1999 yılları arasında Diyarbakır Sur ve Büyükşehir Meclis üyeliği,1998-1999 yılları arasında Diyarbakır Sur Belediyesi Başkan vekilliği yaptı. Ayrıca Diski Genel Müdürlüğü'nde idarecilik ve birçok sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik ve başkanlık yaptı.

Genç Radyo Yönetim Kurulu Başkanlığı, gazetelerde Yerel Yönetimlerle ilgili Köşe Yazıları yazdı, uzun yıllar Refah partisinde il, ilçe ve gençlik başkanlıklarında çeşitli kademelerde görev aldı.

Refah Partisi kapanışıyla kurulan Fazilet Partisi'nde Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Ak Parti Kuruluş aşamasında Diyarbakır'da Kurucular Kurulunda görev aldı, İl Yöneticiliği ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörlüğü yaptı.2004-2009 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, 2009-2014 yılları arasında Yenişehir Belediye Meclis Üyeliği, 2014'ten bu yana Diyarbakır Sur İlçe Belediye Meclis Üyeliği görevini yapmakta, Yerel Yönetimler üzerine bir çok çalışması olan GÜNEŞ, Yerel Yönetimler Mevzuatıyla ilgili 5393, 5216 ve 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunları ile ilgili bir çok eğitim seminerleri düzenleyerek, takdir kazanmıştır.

Diyarbakır Mahalli İdareler Derneği Başkanlığı görevini yürüterek güncel konularda gazetelerde yazarlık ve aynı zamanda Dünya Demokrasi Hareketi Diyarbakır Şube Başkanlığı görevini yürüttü. 2017 Ocak ayı itibariyle Kamu Yararı Statüsünde Ankara Mahalli İdareler Derneği'nin Genel Kongresinde Genel Başkan Yardımcısı olarak göreve seçilerek bu görevini yürütmektedir. Güneş, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Öğeyi Oyla
(221 oy)