Demokrasi yerelden başlar

ANA SAYFAHABERLERDemokrasi yerelden başlar
Demokrasi yerelden başlar

posted in HABERLER

Mahalli İdareler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Mikdat Güneş, Milat gazetesine yaptığı açıklamada, “Belediyeler Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik anlayışını örnek almalı, halkına dokunamayan bir belediye başkanının 2019’da yeri yok” dedi.

Mahalli İdareler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Mikdat Güneş, hayata geçirdikleri projeler hakkında gazetemize yaptığı açıklamada bulundu. Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla gittiğine dikkat çeken Başkan Güneş, yerel yönetimlerin Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyecilik anlayışını örnek alması gerektiğini belirtti. Üniversitelerde yerel yönetimler bölümünün açılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Güneş, “Demokrasi yerelden başlar. Yerelde demokrasi olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. İl Başkanlıklarımızla belediyelerimizi bir araya getireceğiz. Hem düzenleyici hem denetleyici olacağız. Yerel yönetimler okulu isimli bir okul oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Ülkenin bekası için 2071

Güneş, belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaptıklarını iyi incelemesi gerektiğin vurguladı. 2019'da yapılacak seçimler için buna ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Güneş, şunları kaydetti: “Erdoğan'ın belediye başkanlığı yaptığı dönemi önce bir irdelesinler. Belediye başkanlığı nasıl yapılır. Okusunlar ki 2019'a bir şeyler yapabilsinler. Her kim ki 2019'da başarı elde etmezse AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a ihanet etmiştir.  Onun için herkes 2019 hesabını iyi yapacak. Bunun başını çeken yerel yönetimlerdir.”