Genel Başkan Yardımcısı

ANA SAYFAKURUMSALGenel Başkan Yardımcısı
ahmedgunesAhmed Mikdat GÜNEŞ, 1970 Yılında Diyarbakır'ın Sur İlçesi Hasırlı Mahallesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamladıktan sonra uzun yıllar ulaşım sektörü, orta ölçekli kobi işletmeciliği yaptı. 1994-1999 yılları arası Diyarbakır Sur ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği, 1998-1999 yılları arasında Diyarbakır Sur Belediyesi Başkan Vekilliği yaptı. Ayrıca Diski Genel Müdürlüğünde İdarecilik ve birçok Sivil Toplum Kuruluşunda Yöneticilik ve Başkanlık yaptı.

Genç Radyo Yönetim Kurulu Başkanlığı, gazetelerde Yerel Yönetimlerle ilgili Köşe Yazıları yazdı, uzun yıllar Refah partisinde il,ilçe ve gençlik başkanlıklarında çeşitli kademelerde görev aldı.

Refah Partisi kapanışıyla kurulan Fazilet Partisi'nde Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Ak Parti Kuruluş aşamasında Diyarbakır'da Kurucular Kurulunda görev aldı, İl Yöneticiliği ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörlüğü yaptı. Yerel Yönetimler üzerine bir çok çalışması olan GÜNEŞ, Yerel Yönetimler Mevzuatıyla ilgili  5393, 5216 ve 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunları ile ilgili bir çok eğitimlere katılıp katkı sunup, takdir alarak seminerler düzenlemiştir.

Diyarbakır Mahalli İdareler Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürüterek güncel konularda gazetelerde yazarlık ve aynı zamanda Dünya Demokrasi Hareketi Diyarbakır Şube Başkanlığı görevini yürüttü. 2015 Nisan ayı itibariyle Diyarbakır Mahalli İdareler Derneği Başkanı olarak görev yaptı. 2017 Ocak ayı itibariyle Kamu Yararı Statüsünde Ankara Mahalli İdareler Derneği'nin Genel Kongresinde Genel Başkan Yardımcısı olarak göreve seçilerek bu görevini yürütmektedir. Güneş, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Öğeyi Oyla
(136 oy)