Onursal Başkan

Onursal Başkan Osman USTA

Öğeyi Oyla
(29 oy)
Osman Usta1959 yılında Nevşehir Karapınar kasabasında dünyaya gelmiştir. İlkokulu Karapınar, ortaokulu Nevşehir İmam Hatip okulunda tamamlayarak, Lise eğitimine Ankara Yenimahalle Ticaret Lisesinde devam etti. Üniversiteyi Kamu Yönetimi mezunu olarak tamamladıktan sonra siyasi hayata 1987-1989 yılında Nevşehir Karapınar Belediye Başkanı olarak adım attı. 1989-1994 yılları arası Nevşehir İl Genel Meclis Üyesi görevini yapan USTA ,1994-1997 yılları arası Başkent Ankara’nın  Mamak İlçesinden İl Genel Meclis Üyeliğine seçildi.1995-2011 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Danışma Kurulu üyeliğine seçildi.1989 yıllarında ülkenin bekası ve geleceği adına değerli siyasi büyükleriyle birlikte Yerel Yönetimlere katkı sunacak Mahalli İdareler Derneğini kurup ilk kurucu genel başkanlığa seçildi.
1997-2002 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bünyesinde değişik alanlarda görevlerde bulunan USTA 27.02.2010 tarih ve 10646 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Mahalli İdareler Derneğine Kamu Yararı Statüsü kazandıracak Derneğin gelişimine çok ciddi ve hayırlı kazanım elde ettirdi.
2017 yılına kadar azim ve gayretle genel başkanlık görevini kesintisiz olarak sürdürüp, birçok Açıklamalı-İçtihatlı Mevzuat  Kitabı ve Aylık Mesleki Mevzuat ve Hakemli Dergisini kazandırıp Sosyal ve eğitim çalışmalarını en üst seviyelere taşıyarak 10.01.2017 tarihli genel kurulunda aday olmayarak mahalli idareler derneği genel başkanlığını bırakmıştır.
2014 tarihinden günümüze Ankara Büyükşehir Belediyesinde Belediyeler, Muhtarlıklar ve STK Daire Başkanı olarak görevine devam etmektedir.
11.04.2017 Tarih ve 07 Nolu Karar ile Mahalli İdareler Derneği Kurucu Başkanı Sn. Osman USTA Mahalli İdareler Derneğimizin Onursal beraatına layık görülerek, onursal başkanlığa oy birliği ile seçilmiştir.
Osman USTA evli ve 8 çocuk babasıdır.